Muur voorkant

Een van de belangrijkste projecten die we in 2016 hebben gedaan was de muur/hek langs de voorkant van de opvang. Onze honden hadden steeds grote problemen, omdat ze vrij rond konden lopen tot buiten ons stukje land.
Verscheidene honden werden vergiftigd door buren en de meeste daarvan overleden, twee honden werden beschoten waarvan 1 overleed, honden die de straat op lopen en zo ongelukken veroorzaken met autos en vooral motoren en scooters (2 gewone personen en een paar gewone honden en een dode hond). Het was ook erg moeilijk om over het zandweggetje te rijden, omdat er meteen honden om je heen liepen. Een andere buurman wilde niet hebben dat onze honden tussen zijn groenten liep.
Om deze redenen en meer, zijn we begonnen om een muur te bouwen rond ons land. Omdat dit te duur voor ons was en we een beperkt aantal donaties kregen hiervoor hebben we het land in twee delen gesplitst. De voorkant en achterkant.

House Of Tails walls scheme

1) De groene lijn in het midden was ons eerste omheinde deel met ook het overdekte gebouw erin.
Het Blauwe deel rechts is de voorkant en het Rode deel links is de achterkant van ons land.
2) Dit is waar we begonnen met bouwen van de muur.
3) Door het maken van een klein hek met deur konden we snel een extra omheind stuk maken voor een aantal honden.
4) De lange kant langs het noorden. De driehoek daar is een vijver die ontstaan is doordat we zand nodig hadden om andere delen van de opvang hoger te maken en ook functioneert het om de honden af te laten koelen. Er zitten een paar echte waterratten bij.
5) Het rechte stuk langs het zandpad.
6) Het stuk afrastering tussen de voorkant en achterkant met een extra deur erin (later).
7) De centrale deur, breed genoeg voor een auto.
8) De achterkant van het land. WIj willen dit graag ook omheinen met een muur en hek om meer loopruimte te maken voor de honden en om meer mogelijkheden te hebben om bepaalde honden die elkaar niet zo mogen uit elkaar te houden.

In Maart/April 2016 zijn we begonnen aan de muur.

En in juni kreeg het kleine omheinde stukje ook een d eel dak erboven:

Rond september werd er gewerkt aan de toegangs hekken. De meeste hekken kunnen nog niet open behalve die in het paatje. Dit is omdat we de muur snel af moesten maken om de honden uit de problemen te houden.

In oktober werd het laatste stuk muur hoog genoeg gemaakt om de meeste honden te ontmoedigen an het springen of klimmen over de muur.

Er staan voor dit project nog twee onderdelen op de agenda om uit te voeren in 2017:
A) Twee muur segmenten langs de noordkant van de muur moeten herbouwd worden nadat er een vloed door de opvang kwam (het is een gebied vol heuvels en bergen en daar komt nogal wat water vanaf in het regenseizoen). Het doenrste deel van dat lagere stuk muur zal gaas worden om het water vrij te laten lopen.
B) Zorgen dat de twee hekken langs het zandpad ook echt open kunnen door er wieltjes onder te zetten en ze zo schuivende hekken te maken.