2021 – Keuken honden voer

Probleem stelling

Op dit moment worden een aantal taken uitgevoerd door externe medewerkers, zoals het wassen van de honden bakken en het koken van de rijst. Deze externe krachten zijn niet gewend aan dit aantal honden en er zijn honden die mogelijk mensen bijten. De  huidige/vorige lokatie van de was en kook keuken is lastig te bereiken.

Doel

Een lokatie in de opvang die dichtbij de straat is, zodat iemand met minimale honden interactie zijn werk kan doen. Ook is dit makkelijker voor de aanvoer van voedsel voor de honden. Deze moet centraal genoeg liggen om vanuit daar het voer voor de honden te kunnen verdelen.

Huidige situatie

Startend met een overzicht van de hele opvang:

Het groen omlijnde gebied aan de rechterkant is de oude muur. De rode lijn aan de linker kant is waar we bezig zijn met de nieuwe muur. Het gebied waarin de nieuwe keuken moet komen ligt in het geel omlijnde gebied in het midden en daar gaan de overige illustraties vanuit.

Een illustratie van de huidige situatie in het kleinere gebied:

Algene illustratie van de huidige situatie. Dit is wat er op dit moment al bestaat. Onderin het plaatje loopt de zandweg. Aan de rechterkant ligt de grote vijver aangegeven met een blauw vlakje. Aan de linkerkant buiten de lijnen is het deel van de opvang waar we bezig zijn de muur te maken. Bovenin is meer van de opvang. Alle rode lijnen zijn deuren en toegangshekken.

In het midden van het plaatje is een hondenren met bananenbomen. Daarnaast links is een kamer met dak. Aan de onderkant van de tekening langs de weg is de kleine rode lijn het kleine hek waardoor mensen de opvang in kunnen komen en waar altijd veel honden bij elkaar komen als er iemand in de buurt komt. De langere rode lijn rechtsonder is het grote hek.

Het plan in stappen:

Als eerste de groene lijnen onderin. Bij het toegangshek willen de een klein muurtje maken om het gele gebied af te schermen voor honden. Dat maakt het gele vlak onderin beschikbaar en makkelijk te bereiken vanaf de straat. In het gele vlak moet beton gestort worden. Dat kunnen we zelf aanmaken. De kamer krijgt een extra deur, ook groen aangegeven. Er is al een gat gemaakt in die muur, maar moet wat netjes gemaakt worden.

In dit plaatje illustreren we de afvoer van het water. De blauwe lijn die vanaf de linkerkant loopt ligt er al als een pijp. Deze moet uitkomen in twee ronde gaten die als bezinkgat gebruikt gaan worden. Hierin wordt vertikaal een betonnen rioolpijp gezet met een deksel erop. Vanaf daar laten we water verder lopen richting het kleine slootje wat naar de vijver gaat. Dit slootje ligt er al omdat de opvang op een helling ligt en er al lang water afvoer nodig was van regenwater bij flinke buien.

Een foto van de huidige situatie van het gele gebied in een foto genomen vanaf het toegangshek en kijkend naar de kamer:

We kijken vanaf het hek in de richting van de kamer die verderop rechts ligt. Er is al een wasbekken gemaakt rechts. En de pijp die er al ligt is zichtbaar. Dit deel van de grond moet beton krijgen en is daarna afgesloten voor honden.

Het paarse vierkant in het midden is het wasbekken om de voerbakken van de honden te wassen. Er is al iets gemaakt daar en er is een waterpijp dichtbij voor de aanvoer van water (als er druk is).

Rechtsonderin staat een paarse lijn bij het grote toegangshek. Dit hek wordt eruit gehaald en helemaal links geplaatst als een hek voor het andere gebied. Daar kunnen dan een auto of ander groot materieel doorhen rijden om via het hek linksboven in het plaatje weer in het andere gebied te komen aan de rechterkant. Zodra het hek eruit getild wordt dan zal en een paal geplaatst worden en 2 stukken muur gemetseld worden om alles weer dicht te maken.

In de kamer zien we nu 2 oranje vlakken. Dit is waar er opslag komt voor de rijst en het vlees/vis voor de honden. En dit is de plaats waar de rijstkokers geplaatst gaan worden.

Het afwas deel ligt tussen de buitenmuur en het kamertje op een stuk beton. Wij stellen voor om eerst een provisorisch dak te maken van bamboe palen en een stuk plastic zeil of iets dergelijks als afdekking. Dit geeft wat schaduw en afscherming van de eerste regen voor diegene die daar aan het werk is. Er is ongeveer 2 meter ruimte tussen de muren.

Kosten en materialen

2 palen – 400 Baht

500 stenen – 2500 Baht

100 open stenen – 500 Baht

Cement 6 zakken – 780 Baht

Zand 1,5 kuub – 500 baht

Grind 1 Kuub – 400 Baht

Rioolbuizen en deksels – 480 Baht

Pijp – 200 Baht

Externe inhuur arbeid – 2500 Baht

Dekafdekking – 2000 Baht

Totaal = 10280 Baht, wat dichtbij 300 Euro is.

 

Note: De reden dat we meteen het grote hek verplaatsen is vanwege het materiaal en de lokatie waar dee geleverd worden. Voornamelijk stenen, cement.